Jan en Gijs ruiterparadijs 2016

Woensdag 4 mei kwamen de ruiters, ouders/verzorgers en vrijwilligers aan in Beekbergen voor het Jan en Gijs ruiterparadijs 2016. Deze werd gehouden bij Vakantiepark het Lierderholt, waar wij al vele jaren kind aan huis zijn. Sommige ruiters en vrijwilligers hadden er nog een paar dagen vooraf bijgeboekt omdat het al meivakantie was.

Een week eerder leek het weer niet zo goed uit te pakken, maar naarmate het kamp dichterbij kwam werden de weersvoorspellingen steeds beter. Het was alle dagen droog en zonnig en elke dag werd het warmer. Zo warm dat het bij het zwembad ook heerlijk vertoeven was (als je er niet ingegooid werd tenminste, maar dan moest je ook maar niet bij het zwembad komen haha).

De bosrit donderdag op de Biomanege bij Arnhem was een groot succes. 11 Ruiters hebben genoten van hun rit in de mooie Arnhemse bossen. Het broodje knakworst bij terugkomst ging er dan ook heerlijk in, die hadden ze echt verdiend.

De vrijwilligers genoten vrijdag van een bosrit in de bossen bij Eerbeek bij Stal te Bokkel. Twee vrijwilligers kregen een les in de bak omdat ze nog niet zo ervaren waren, maar ze mochten toch even 15 minuten genieten in het bos onder begeleiding van een vrijwilliger van de manege.

's Avonds was het tijd voor de feestavond in de kantine. Na het openingswoord van de voorzitter, de huldiging van twee vrijwilligers en een jarige barstte het feest los. We werden zelfs verrast door een optreden van zanger Dennis Wentink. De avond werd officieël afgesloten met sterretjes, waarna het feest in de kantine gewoon doorging voor alle aanwezige parkgasten.

De volgende dag kon iedereen uitslapen en was het 's middags tijd voor de speurtocht. Vrijwilligers en ruiters vertrokken in groepjes en als alle opdrachten voltooid waren, mochten ze terugkeren naar het groepsverblijf om hun kamplied ten gehore te brengen. Daarna was er nog een serieus bedoeld eindspelletje met water dat eindigde in ... heel veel natgegooide mensen! (dat was te voorspellen)

Na een laatste gezellige zaterdagavond, was het zondag tijd om weer naar huis te vertrekken. Moe, maar tevreden kijken we terug op een mooi en zeer geslaagd Jan en Gijs ruiterparadijs. Het was onvergetelijk!

Met speciale dank aan: Manege in het Biobos, Stal te Bokkel, Vakantiepark het Lierderholt en het Fonds Verstandelijk Gehandicapten die dit kamp ieder jaar weer mogelijk maken.